KLM Bus

KLM Bus

Reis gratis en zorgeloos naar of van Schiphol
Bespaar op kosten voor brandstof, parkeren of een treinkaartje
Reis comfortabel met toegang tot gratis WiFi
De KLM Bus rijdt op biobrandstof

Gratis naar of van Schiphol met de KLM Bus

De KLM Bus brengt u gratis vanaf vier steden naar Schiphol en weer terug.
Kies bij het boeken een van de bushaltes als vertrekpunt van uw reis, dan wordt de busreis automatisch toegevoegd aan uw boeking.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. €10 boekingskosten (excl. eventuele creditcardtoeslag). Prijzen kunnen variëren afhankelijk van beschikbaarheid van het tarief.

Zorgeloos op reis met de KLM Bus

1. Boeken

Boek een KLM-ticket op klm.nl met een van de bushaltes als punt van vertrek of aankomst.

2. Voorbereiden

Controleer de vertrektijd van uw busreis. Deze vindt u in de boekingsbevestiging.

3. Vertrek

Toon de buschauffeur uw identiteitsbewijs en KLM-ticket. 

Goed om te weten

  • De KLM Bus rijdt 7 dagen per week.
  • U vindt de vertrektijden van de KLM Bus hier.
  • Als de bus onverhoopt vertraging heeft, wordt u kosteloos omgeboekt.
  • Uw bagage wordt in een apart compartiment onderin de bus geplaatst.
  • Flying Blue-deelnemers kunnen geen Miles of XP (Experience Points) verdienen op het busgedeelte van de reis, maar wel op het vluchtgedeelte van de reis
  • Als u een KLM Bus-reservering aan uw KLM-ticket wilt toevoegen, neem dan contact op via het KLM Contactcentrum, of vraag het uw reisagent. Deze toevoeging kost u niets.
  • De KLM Bus kan niet worden geboekt bij KLM Holidays-pakketreizen.

    Meer info vindt u bij veelgestelde vragen.

KLM Bus routes

Als u op onderstaande haltes klikt, vindt u de exacte opstapplaatsen van de KLM Bus. Let op: zonder toevoeging van de KLM Bus aan uw ticket, kunt u geen gebruik maken van de bus

De KLM Bus rijdt twee keer per dag gratis van Maastricht en Eindhoven naar Schiphol en weer terug.
Bij de halte Maastricht Centrum en Schiphol kunt u 20 minuten van tevoren instappen. Op de andere haltes maakt de bus een tussenstop. De vertrektijd vindt u op uw ticket.


•Maastricht Centrum
Internationale bushalte Meerssenerweg
•Maastricht Aachen Airport
Vliegveldweg
•Eindhoven Airport
Luchthavenweg, bus terminal, begane grond P1
•Schiphol t/m 1 september 2024
Bushalte C - tegenover Aankomsthal Schiphol Plaza

•Schiphol vanaf 2 september 2024
Terminal voor Touring coaches aan de Koepelstraat

De KLM Bus rijdt twee keer per dag gratis van Nijmegen en Arnhem naar Schiphol en weer terug.
Bij de halte Nijmegen en Schiphol kunt u 20 minuten van tevoren instappen. Op de andere haltes maakt de bus een tussenstop. De vertrektijd vindt u op uw ticket.
Let op: Van 21jul t/m 19 aug stopt de KLM Bus aan de Burgemeester Hustinxstraat en niet op de Tunnelweg.

•Nijmegen centrum
Tunnelweg
•Arnhem Centraal Station
Amsterdamseweg
•Schiphol t/m 1 september 2024 
Bushalte C - tegenover Aankomsthal Schiphol Plaza

•Schiphol vanaf 2 september 2024
Terminal voor Touring coaches aan de Koepelstraat

Nog vragen?

Bij boeking kunt u kiezen voor vertrek of aankomst Maastricht, Eindhoven, Nijmegen of Arnhem. De KLM Bus wordt als ‘vluchtsegment’ bijgeboekt. En komt daarmee in uw ticket te staan. Als de bus niet in uw ticket staat, kunt u geen gebruikmaken van deze gratis service. De KLM Bus kan op een later moment ook nog bijgeboekt worden via KLM. Neem hiervoor contact op met het KLM Contactcentrum (klm.nl/contact) of bel 020 – 4 747 747. Heeft u via een reisagent geboekt dan kan dit via uw reisagent. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Geen probleem, u kunt tot 1 uur voor vertrek vanaf de bushalte de KLM Bus gratis bijboeken. Wanneer u een reservering rechtstreeks bij KLM gemaakt heeft dan kunt u de KLM Bus bijboeken via KLM. Neem hiervoor contact op met het KLM Contactcentrum (klm.nl/contact) of bel 020 – 4 747 747. Heeft u uw ticket via een reisagent geboekt dan kan de KLM Bus bijgeboekt worden door de reisagent. Deze toevoeging kost u niets.
U kunt tot 1 uur voor vertrek vanaf de bushalte de KLM Bus gratis bijboeken. Let op! Indien dit een verandering is in een bestaand ticket dan dient het ticket wel aangepast te worden. Zonder geldig ticket mag er geen gebruikgemaakt worden van de KLM Bus.
Ja, u kunt uw KLM Bus boeking kosteloos wijzigen, mits er voldoende overstaptijd op Schiphol overblijft. Let op: Uw ticket moet wel opnieuw uitgegeven worden door KLM of de reisagent die uw boeking heeft gemaakt.
Ja, u kunt uw KLM Bus boeking kosteloos annuleren. Dit heeft geen effect op de rest van uw boeking. Let op: Uw ticket moet wel opnieuw uitgegeven worden door KLM of de reisagent die uw boeking heeft gemaakt.
Nee, alleen wanneer de KLM Bus is toegevoegd aan uw ticket kunt u gebruikmaken van de KLM Bus. De KLM Bus kan gratis (bij)geboekt worden.
De bus wordt gezien als onderdeel van de KLM reis en moet daarom voldoen aan een aantal veiligheidsaspecten. Een daarvan is dat we weten wie met ons reist. Ook wordt de capaciteit nauwlettend in de gaten gehouden. Het is daarom noodzakelijk om de KLM Bus van tevoren te reserveren.
Ja, de KLM Bus is geschikt voor passagiers met een beperkte mobiliteit. Men dient wel voor een eigen rolstoel te zorgen als men die nodig heeft, aangezien er geen rolstoelservice beschikbaar is. Hand gedreven, inklapbare rolstoelen kunnen vervoerd worden in de bus, zonder dat dit van tevoren hoeft te worden aangegeven. Passagiers die niet in staat zijn zelfstandig in te stappen, kunnen contact opnemen met KLM voor verdere informatie en assistentie.
Nee, de KLM Bus is geheel kosteloos, maar dient wel vooraf gereserveerd te worden.
In Maastricht Centrum, in Nijmegen en op Schiphol kunt u 20 minuten voor vertrektijd instappen. Op Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en in Arnhem zal het een snelle pick-up betreffen, waarbij de bus een paar minuten voor vertrek aankomt.
De minimale overstaptijd is 90 minuten voor bussen vanaf Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem naar Schiphol.
De minimale overstaptijd is 60 minuten voor bussen vertrekkend vanaf Schiphol naar Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem.
Mocht de bus onverhoopt vertraging hebben, dan boeken wij u gratis om. De chauffeur staat rechtstreeks in contact met Schiphol.
Wanneer u de KLM Bus mist, dient u op eigen gelegenheid naar Schiphol te reizen. Deze kosten komen dan voor eigen rekening. Mits u op tijd op Schiphol aanwezig bent kunt u gewoon gebruikmaken van uw aansluitende vlucht.
Wanneer u een boeking maakt waarbij u als vertrek een van de opstaphaltes aangeeft, wordt automatisch de bus aangeboden die het beste aansluit op uw vluchtschema. De minimale overstaptijd is 90 minuten voor bussen vanaf Maastricht-Eindhoven en Nijmegen-Arnhem naar Schiphol. De minimale overstaptijd is 60 minuten voor bussen vanaf Schiphol naar Eindhoven-Maastricht en Arnhem-Nijmegen.  
Ja, de bus rijdt altijd indien er een of meer passagiers geboekt zijn op de KLM Bus. 
Nee, voor kinderen is een apart kinderzitje niet nodig. 
Helaas kunt u geen fietsen, tandems, ski uitrustingen of andere afwijkende bagage meenemen in de bus.
Nee, helaas is het niet mogelijk om uw huisdier mee te nemen in de KLM Bus.
Ja, u dient zelf uw bagage vanuit de bus mee te nemen en in te checken of af te geven bij de bagage drop-off. Ditzelfde geldt bij aankomst op Schiphol. U dient zelf uw bagage bij de bagageband af te halen en mee te nemen naar de KLM Bus.
- Met de KLM Bus reist u gratis, zorgeloos en comfortabel naar Schiphol en weer terug.
- U bespaart op kosten voor brandstof, parkeren of een treinkaartje.
- De KLM Bus rijdt op duurzame biobrandstof.
- Als de bus onverhoopt vertraging heeft, wordt u kosteloos omgeboekt.
- Onderweg geniet u van koffie, thee, water en gratis WiFi.
- De KLM Bus rijdt 2-3 keer per dag 7 dagen in de week.

U herkent de halte aan onderstaande haltebord. Let op! Op de halte Maastricht Aachen Airport bevindt zich geen haltebord.Mocht uw vlucht naar Schiphol vertraging oplopen en u hierdoor de KLM Bus missen, dan kan KLM u helaas geen alternatief aanbieden. De KLM Bus is een gratis service met een vast schema waarvan niet afgeweken kan worden. U dient in dit geval zelf voor een alternatief te zorgen.